Alunperin toiveenamme oli saada kaukolämpöverkkoon liitettävä tontti, mutta niin ei kuitenkaan tapahtunut. Kysyimme Hyvinkään Lämpövoimasta mahdollisuutta liittää talo kaukolämpöön ja se olisi onnistunutkin--isolla rahalla. Liittyminen olisi maksanut 12 000 euroa! Lisäksi olisi tullut 4 000 euron lämmönvaihdin. Liittymismaksu olisi puolittunut, jos olisimme löytäneet toisenkin kaukolämpöä haluavan talon oman talomme lähistöltä, mutta hinta oli silti liian suolainen. Vaihtoehdoiksi jäi käytännössä sitten suora sähkölämmitys tai maalämpö, koska öljy ei meitä houkuttanut.

Isoinsinööri tutki asiaa ja vietti tunnin jos toisenkin Maalämpöfoorumissa. Maalämpö kiehtoi meitä ekologisuutensa vuoksi ja sähkön jatkuva hinnannousu taas kauhistutti. Pyysimme tarjouksia ja Lämpöässältä saimme varsin kohtuullisen vastauksen. Lämpöässän edustaja kävi tänään tontilla katselmoimassa porauspaikat ja sopimassa lämpökaivon sijainnin ja sopimus siitä sitten syntyykin: Isoinsinööri tekee tilauksen maanantaina maalämmöstä! Kuvassa tekniseen tilaamme sijoitettava Lämpöässä C-malli.

C-malliwww.JPG

Taloon tulee lisäksi ilmalämpöpumppu, jolla saamme huoneilmaa viilennettyä. Talo lämpiää vesikiertoisella lattialämmitysjärjestelmällä.